Elämyspuutarha

Puutarha avoinna 2024

 

Touko- ja kesäkuu:

 • to–pe 10–18
 • la–su 10–16
 • ma–ke suljettu

Heinäkuu:

 • ti–pe klo 10–18
 • la–su klo 10–16
 • ma suljettu

Elokuu:

 • to–pe 10–18
 • la–su 10–16
 • ma–ke suljettu

Syyskuu:

Juhannusviikon 2024 aukioloajat:

 • Ma–ke 17.–19.6. suljettu
 • To 20.6. avoinna klo 10–18
 • Pe 21.6. juhannusaatto suljettu
 • La 22.6. avoinna klo 10–16
 • Su 23.6. avoinna klo 10–16

  Aukioloajat eivät koske etukäteen sovittuja ryhmiä.

  Uutta:
  Pienryhmille aisteja avaava puutarhakierros. Pyydä tarjous.
  Tarkemmat tiedot: Eija 040 505 0824, eija@eijasgarden.fi

  Sisäänpääsymaksu 10 €

  alle 16 v. ilmaiseksi
  Kausikortti 20 €
  (Vapaa pääsy puutarhaan koko kauden ajan)

  Eija´s garden

  Eija ́s garden on yleisölle avoin elämys- ja aistipuutarha sekä puutarhamyymälä
  Ahvenkoskella Loviisassa.

  Elämyspuutarhan perustamisidea kehittyi useiden vuosien aikana Englantiin tekemieni matkojen tuloksena. Tutustumiseni yleisölle avoimiin upeisiin, tunnelmiltaan rikkaisiin puutarhakokonaisuuksiin toimi suurena innoittajanani.

  Keväällä 2008 aloitin siihen asti suurimman unelmani, yleisölle avoimen puutarhan toteuttamisen. Osalle puutarhaa oman idyllisen leimansa antaa vuonna 1880 rakennettu hirsirunkoinen torppani, jonka pihapiiri sai laajeta englantilaistyyppiseksi puutarhaksi.

  Maa-alueen hankkiminen tonttini kyljestä mahdollisti puutarhahankkeen käynnistämisen. Torpalle kuuluva tontti on maaperältään haasteellinen ja kooltaan noin puolitoista hehtaaria. Jääkauden jättämät massiiviset kiviröykkiöt sekä suuret siirtokivilohkareet olivat pääasiassa sisällytettävä suunnitelmaan. Kiviä on yksinkertaisesti niin valtavasti, että niiden pois vieminen tai räjäyttäminen ei missään vaiheessa ollut edes vaihtoehtona. Ja onhan se niin, että kivet tuovat puutarhaan mielenkiintoa ja omaa ainutlaatuista tunnelmaa. Kivet myös luovuttavat vanhojen puiden lailla positiivista energiaa ympärilleen.

  Näistä lähtökohdista rakennettiin elämyspuutarha, jossa on aistittavissa myös ihastuttavaa ja rakastamaani englantilaista puutarhatyyliä. Suunnitelmassa halusin myös kunnioittaa torpan vanhaa piha-aluetta ja Ahvenkoskella vallitsevaa historiallista ilmapiiriä. Puutarhan monipuolisuuden varmistamiseksi sisällytin sinne tiukasti rakennettuja, kurinalaisia osioita, luonnontila-alueita sekä pienempiä teemapuutarhoja.

  Mielestäni puutarhan ei pidä olla kertasilmäyksellä nähtävissä. Se pitää kokea huoneina, jotka avautuvat kävijälle yksi kerrallaan. Puutarhassa täytyy ehdottomasti olla tutkittavaa, muuten elämys jää kokematta.

  Puutarhassa on myös lapsille nähtävää ja koettavaa. Siellä voi nähdä cottage gardenissa asustavia Panpan-kääpiökanoja sekä kukon. Puutarhassa häärii nuori Kooikerhondje Elsa-Loviisa ja siellä voi myös tavata chihuahua Helmi-Astridin ja hänen ”isosiskonsa” Lilli-Ilonan.

  Picnic puutarhassa

  Ota eväät mukaan niin voitte nauttia päivästänne puutarhassa pidempään.

  Puutarha elää ja monipuolistuu koko ajan, uutta nähtävää ja koettavaa löytyy joka
  kesälle.

  LIITY KANTA-ASIAKKAAKSI

  Kanta-asiakkaana saat rahanarvoisia etuja. Liity kanta-asiakkaaksi oheisella lomakkeella tai myymälässä.

  Kanta-asiakkuus on maksutonta.

  Löydät tiedot kanta-asiakas tapahtumista ja tarjouksista näiltä sivuilta sekä joskus myös sähköpostiisi.

  Kanta-asiakaskortin saat myymälästä! Kerää 6 leimaa, joita saat puutarhassa käynnistä sekä jokaisesta yli 20 € ylittävästä ostoksesta. Täysi kortti oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn tai yhteen vapaavalintaiseen perennaan

  Liity kanta-asiakkaaksi

  11 + 14 =