hh

Eija Keckman

eija3Intohimoni puutarhoihin syttyi Englannissa. Siellä linnojen ja kartanoiden puistot mykistävät massiivisuudellaan ja loistollaan, mutta vasta tutustuttuani cottage gardeneihin sekä omakotitalojen paljon pienempiin ja uudempiinkin puutarhoihin, tunsin löytäneeni jotakin oleellista. Näissä puutarhoissa on löydetty onnistuneita ratkaisuja yksityisyyden säilyttämiseen tiheäänkin asutuilla alueilla. Huimaavan monipuolisen kasvivalikoiman lisäksi puutarhaan on saatu sijoitettua harkittuja yksityiskohtia, jotka saavat mielenkiinnon syttymään.

Mitä enemmän asiaan perehdyin sitä selvemmin näin, että Englannissa puutarha on lähes poikkeuksetta omistajalleen ylpeyden aihe, jota vaalitaan suurella rakkaudella. Usein viikonloppuisin käydään hakemassa inspiraatioita lukemattomista yleisölle avoimista yksityisistä tai säätiöiden omistamista puutarhoista.

Näistä kokemuksista alkoi hahmottua ”uuden” elämäni perusta ja alan vaihto oli vääjäämättä edessä. Valmistuin puutarhuriksi Mäntsälän maatalous- ja puutarhaoppilaitoksesta vuonna 1997, toimittuani sitä ennen mainos- ja markkinointialalla.


Suuri merkitys oli myös puutarhurin opintoihin liittyvällä työjaksollani vuonna 1997 Keski-Englannissa sijaitsevan Snowshill Manorin mykistyttävän herkässä puutarhassa. Työskentely siellä synnytti ajatuksen siitä, kuinka voisin viestittää kokemaani mieltä rauhoittavaa kauneutta suomalaisille. Snowshill Manorissa työskentelin pääpuutarhuri Linda Robertsin alaisuudessa. Lukemattomat keskustelut hänen kanssaan syvensivät merkittävästi tietämystäni

Mainiot arvostelut saanut ensimmäinen kirjani Englantilainen puutarha (Tammi 2001) oli lupaava askel puutarhurin uralleni. Seuraava kirjani Pienessä puutarhassa (Tammi 2004) ja keväällä 2010 ilmestynyt Elämyspuutarha (Gummerus) ovat jatkoa kirjallisessa tuotannossani.

Puutarhaohjelmani Pioni, jota teimme vuosina 2002-2007 MTV3:lle, keräsi parhaimmillaan 559 000 katsojaa, joka nosti ohjelmamme neljän kanavan eniten katsotuksi lifestyle -ohjelmaksi.

Olen jo vuosia luennoinut sekä esiintynyt puutarha-alan tapahtumissa ja messuilla. Puutarhasuunnittelukurssini ovat myös olleet suosittuja.

Puutarhasuunnitelmat yli 20 vuoden kokemuksella.
Kysy tarkemmin 040 5050 824/Eija

Uutuutena annan yksityistunteja puutarhansuunnittelusta, kysy lisää.

YHTEYSTIEDOT
  • Eija´s Garden

   Pihalla Oy Eija Klaucke

   Elimäentie 74
   07960 Ahvenkoski
   040 5050 824 / Eija Keckman
   045 2654810 / myymälä
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

   Puutarha ja myymälä avoinna

   ti - pe klo 10 - 18 

   la - su klo 10 - 16

   Pääsymaksu puutarhaan 8€

   kausikortti 15€

    alle 16 v ilmaiseksi

  • Seuraa meitä