hh

Eija's Garden

eg 1

Eija´s garden on englantilaistyyppinen yleisölle avoin puutarha sekä puutarhamyymälä Ruotsinpyhtäällä.

Elämyspuutarhan perustamisidea kehittyi useiden vuosien aikana Englantiin tekemieni puutarhavierailuiden tuloksena. Tutustumiseni yleisölle avoimiin upeisiin, tunnelmiltaan rikkaisiin puutarhakokonaisuuksiin toimi suurena innoittajanani.

Keväällä 2008 aloitin tähän asti suurimman unelmani, yleisölle avoimen puutarhan toteuttamisen. Puutarha sijaitsee Itäisellä Uudellamaalla Ruotsinpyhtäällä, Ahvenkosken kylässä. Osalle puutarhaa oman idyllisen leimansa antaa vuonna 1880 rakennettu hirsirunkoinen torppani, jonka pihapiiri sai laajeta englantilaistyyppiseksi puutarhaksi.
Maa-alueen hankkiminen tonttini kyljestä mahdollisti puutarhahankkeen käynnistämisen.

Torpalle kuuluva tontti, joka tänään käsittää noin puolitoista hehtaaria maata oli jo suunnitteluvaiheessa haasteellinen. Jääkauden jättämät massiiviset kiviröykkiöt sekä suuret siirtokivilohkareet olivat pääasiassa sisällytettävä suunnitelmaan. Kiviä on yksinkertaisesti niin valtavasti, että niiden pois vieminen tai räjäyttäminen ei missään vaiheessa ollut edes vaihtoehtona. Ja onhan se niin, että kivet tuovat puutarhaan mielenkiintoa ja omaa ainutlaatuista tunnelmaa. Monet meistä ovat myös sitä mieltä, että kivet luovuttavat, vanhojen puiden lailla positiivista energiaa ympärilleen.

Näistä lähtökohdista rakennettiin elämyspuutarha, jossa on aistittavissa myös ihastuttavaa ja rakastamaani englantilaista puutarhatyyliä. Suunnitelmassa halusin myös kunnioittaa torpan vanhaa piha-aluetta ja Ahvenkoskella vallitsevaa historiallista ilmapiiriä. Puutarhan monipuolisuuden varmistamiseksi sisällytin sinne tiukasti rakennettuja, kurinalaisia osioita, luonnontila-alueita sekä pienempiä teemapuutarhoja. Mielestäni puutarhan ei pidä olla kertasilmäyksellä nähtävissä. Se pitää kokea huoneina, jotka avautuvat kävijälle yksi kerrallaan. Puutarhassa täytyy ehdottomasti olla tutkittavaa, muuten elämys jää kokematta.

Puutarhassa on myös lapsille nähtävää ja koettavaa. Siellä voi nähdä cottage gardenissa asustavia Panpan kääpiökanoja sekä kukon. Uudella noin puolen hehtaarin tontilla laiduntavat suloiset ponit. Puutarhassa voi myös tavata chihuahua Lelun ja hänen ”pikkusiskonsa” Lilli-Ilonan.

eijasgarden sarja


Puutarhan juhla-aluetta voitte vuokrata pienimuotoisiin juhliinne, käytettävissä on tällä hetkellä juhlateltta, joka pysytetään tarvittaessa. Muina aikoina alue toimii picnic-alueena.
Eväät mukaan ja voitte nauttia päivästänne puutarhassa pidempään.

Puutarha elää ja monipuolistuu koko ajan, uutta nähtävää ja koettavaa löytyy joka kesälle.


Sisäänpääsymaksu 8€, alle 16v. ilmaiseksi

Kausikortti 15€ (Vapaa pääsy puutarhaan koko kauden ajan)

Tiedustelut 040 505 0824/Eija

 

 

YHTEYSTIEDOT
  • Eija´s Garden

   Pihalla Oy Eija Klaucke

   Elimäentie 74
   07960 Ahvenkoski
   040 5050 824 / Eija Keckman
   045 2654810 / myymälä
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

   Puutarha ja myymälä avoinna

   ti - pe klo 10 - 18 

   la - su klo 10 - 16

   Pääsymaksu puutarhaan 8€

   kausikortti 15€

    alle 16 v ilmaiseksi

  • Seuraa meitä